Влюбени в Лятото

24.07.2018

Влюбени в Лятото...


Важно е да знаеш: Че ако прочетеш внимателно статията до край, гарантираме ти минимум една усмивка. А това значи, че днес денят ти ще е на късмет!


Има нещо нечистиво в него… Доза егоизъм, но и елегантна надменност. Всичко го обичат, и го чакат, радват се, и го възпяват.

Или казано най-честно…Светът се върти около Него…

Царят на годишните времена – Лятото!


Дали не преувеличавам? Нека проверим…


Бърз тест за Лято:

  1. Защо Пролетта те радва? – Защото тя е първият предвестник на Лятото.
  2. Защо Есента те натъжава? – Защото тя носи края на Лятото.
  3. Защо в началото на Зимата ти е така некомфортно? А в края й усещаш лъч надежда? – Защото Зимата е пълната противоположност на топлото Лято. А краят й значи…че скоро иде Пролетта – Предвестникът на Лятото!
  4. Най-очакваният сезон за теб е Лятото. То те кара да ти се живее, подканва те на плажа, сред вълните…Чувстваш свобода и радост.

Ако всички въпроси получиха по едно ДА от теб, значи ти се влюбен в Лятото.


Да погледнем обаче от другата страна…Винаги има такава. Ако ти си от онези, които казаха НЕ на повечето въпроси от теста, значи си от другите. Навярно харесваш Зимата, може би Пролетта или спокойствието на Есента. А може би всеки сезон ти носи радост.


Днешната тема обаче я посвещавам на баланса. Да ти е хладно, когато е горещо. И да ти е топло на сърцето, когато другите се забавляват (ако точно сега си в офиса).


Да изравним везните в полза на удоволствието…


Правила на летния баланс:


Правило първо: Искаш ли ТОПЛА бира на плажа?


Не знам за теб, но моята последно я изпих ледено студена. Навън беше 32 градуса. Бях на пясъка, на един плаж на юг от Бургас. А точно в този момент всички ми завиждаха J

Не беше кой знае какво постижение да го направя. Подходих съвсем нехайно, като малко преди това ГО извадих от фризера…Имам предвид специалния и много полезен ОХЛАДИТЕЛ ЗА БИРА. Замених капачките на бирата именно с Него. И така бирите си останаха задълго все такива…С точната температура, която плажът и горещото време я изискват. И така…някои пиеха топла, та чак гореща бира. Други си купуваха прескъпа от близкия бар, че да им е охладена. А аз се насладих на моята любима напитка, която закупих изгодно от квартално магазинче.

Ето как постигнах този ексцентричен "ефект на бирата"...

Охладител за Бира - Изстудява всякакви напитки моментално!

Трябва само да го оставиш за няколко часа в камерата ( преди мача :)) и след това да го поставиш в бутилката с бира, като по този начин съдържанието в бутилката моментално ще се охлади.

Може да се използва и за изстудяване на други напитки.

Не е нужно да го вадиш, за да пиеш, тъй като той няма да пречи на излизането на течността.

Виж повече за охладителя за бира тукПравило второ: Искаш ли груб и нездравословен тен?


Вярно е…потъмнях НА ГРИВНА. Но затова пък всичко останало е тип-топ. Казвам потъмнях, НЕ изгорях. Някои се пържат, други „изшоколадват” с красив и здравословен тен.

И да, само един лек дефект…Освен бялото под банските, остана ми още едно…На китката, върху която постоянно нося специална и много защитаваща ме гривна през лятото. Чувствам се като инспектор Гаджет – винаги подготвен с последна мода оборудване. Но винаги в пълна готовност при всевъзможни ситуации.

А гривната наистина е специална, тя ми показва нивото на UV лъчение във всеки един момент. Така знам кога да използвам своя слънцезащитен лосион. А и не само…Кога да го повторя за двойна доза, че и тройна, ако е необходимо. Кога се е отмил от водата…и все такива важни неща, които иначе няма как да знам и да предвидя с просто око.

Разгледай тази лятна и много умна гривна тук.

Просто като я носиш на ръката, гривната може да те предпази от прекомерно излагане на слънце и посочва дали трябва да поставиш слънцезащитен крем.

Band·UV е много лесна за поставяне!

Трябва просто да наблюдаваш за промяната на цвета на гривнатаПравило трето: Охлаждай се балансиращо!


Един съвет…Винаги търси баланса! Светът го изисква, цялата Вселена и Природата около теб. Тялото ти не прави изключение. Ако искаш здраво и щастливо тяло, поддържай го винаги в изряден баланс.

Не го оставяй да се изстуди или претопли. Да се изсуши или преводни. Или просто казано – дръж везните и юздите изправени!

А когато става дума за лятото, най-дисбалансиращият фактор е прекомерната топлина.

Ето няколко охлаждащи мотива…Правило четири: Забавлявай се!


Какво друго, ако не забавление да се очаква от едно нормално и така желано Лято!

Аз лично си имам няколко изпитани трика, които компанията тутакси одобри. До степен, че буквално се наложиха като задължителен ритуал.Правило пет: Работата не е задължение, а наслада!


Особено през Лятото…Една нищо и никаква работа ли ще скапе ваканцията ти?

Ако не вярваш на мен, ето какво разказва Пипи Дългото Чорапче:

В една далечна страна на нашата планета имало един много мъдър и образован народ. Там децата ходили на училище, само когато не били във ваканция. Там обаче ваканциите били почти през цялото време на годината. Точно когато свършвала лятната, идвало ред на Коледната ваканция. А много малко след това на пролетната. И така около 20 броя в годината били учебните дни. В час по математика било много, ама много строго забранено да се решават задачите. А по време на часовете по писане, можело да се четат книги. Но само, ако се намерят такива. През повечето време обаче почти не се намирала нито една книга, която децата да прочетат. Но най-голямото наказание от всичко било, ако някое дете го хванат да учи. Имало само един-единствен познат случай, когато невръстен ученик бил намерен скрит в гардероба тайно да учи. Наказанието било почти нетърпимо. От тогава никой не посмял да учи повече. Ако се питаш какво точно децата са правили в училище, Пипи разказва, че тяхното задължение било да ядат бонбони. Огромна тръба свързвала местната фабрика за бонбони с класните стаи. И така по цял ден от там се сипели купища сладкиши, които децата били длъжни да похапват. Задачата на учителите била също много отговорна. Те трябвало да разопаковат бонбоните от техните хартийки. Така че децата свободно и без никаква пречка да се наслаждават по цял ден на лакомствата си.

Ако умееш бързо да схващаш, значи вече ти е ясна важната поука…Училището е забавление, а не измъчващо те задължение. Така е и с работата…тя само се нарича така. Но всъщност е място, където всички да се забавлявате. Особено през Лятото!


Ето няколко идеи за по-приятна почивка по време на „работа”…

 


Правило шест: правило на „гларуса”:


Поне 20 загорели чехкини са вперили поглед в теб (за мъжете).

И няколко стотин яки батки те оглеждат без никаква свян (за жените). Поне на 10 от тях им потича нещо от устите. Някои биха казали, че това е собственото им слюноотделяне. Но ти си знаеш…Изглеждаш прекалено съвършено!

А и лятото го изисква...безупречния вид. Понеже точно сега няма скрито-покрито. Изложени сме на тотален показ и тялото издава всички тайни :)

Ето няколко идеи, които ще те подготвят. Така че смело да заявиш себе си!,Правило седем: Щастлив домашен любимец:

Ти може и да се наслаждаваш на лятото...Но на какво мнение е домашният ти любимец? Особено, ако е дългокосмест :)

Предлагаме ти да погледнеш следващите идеи, които ще осигурят настроение на цялата компания. Включително и за твоя домашен любимец. Само така забавлението ще е пълно...Правило ЛЯТНО: Има куп акценти през летния сезон, които направо са си задължителни :) Ние ще ти покажем най-важните. Усмихни се :)Готови ли сте да бъдете на гребена вълната...Изживей едно незабравимо лято. Събирай спомени и раздавай усмивки :)

Екипът на EXO.BG ти пожелава щастливо и весело Лято!

Назад към всички новини