Понеделник сутрин е! Вкъщи си и кафето ти няма да изстине!

23.03.2020

от Александра Костова


Няма аларма. Не бързаш заникъде. Проверяваш телефона си на спокойствие, без да го слагаш на „без звук”.

Колко пъти сме искали да останем до по-късно в неделя но не става…Сега, въпреки всички забрани, имаш свободата да не си забраняваш нищо!

Просто смени гледната си точка, успокой се и не се поддавай на провокации! – Няма страшно, ако не си проветрил якето си 3 часа на терасата или не си избърсал 5 пъти масата за хранене.


Между другото, аз нямам тераса, това прави ли ме потенциална заплаха за човешкия вид?


Сега имаме време. Имаме точно толкова време, колкото ни е нужно да се насладим на малките неща и то в понеделник!:)И да направим най-трудното! – Да останем със себе си и да се харесаме.


Това се получава доста лесно, искаш ли да ти кажа как?

Като направя нещо добро за мен и за другите, а именно като пазя природата. И като пазя, нямам предвид да стоя на жълтите павета с лозунг в ръка, а като давам пример и на децата си.  

В понеделник сутрин държа в ръка чаша с кафе, но не каква да е чаша…

А биоразградима чаша от бамбукови влакна, чиито замисъл е точно този – не променяй навиците си, промени мисленето си!Еко чашата е изработена от органични и натурално стерилни бамбукови влакна, комбинирани с царевично брашно и смола от аминокиселини, без BPA, фталати и нефтохимикали.


Когато ми омръзне да я използвам, а това скоро няма да се случи, само смачквам основата, заливам я с гореща вода и я оставям в органичен компост.

Вършейки цялата домакинска работа, която умишлено отлагам за да си имам занимание през целия престой под „домашен арест”, си имам топло кафе през деня.

Казах ли, че чашата задържа топлината на напитката много по-дълго от обикновена хартиена или керамична чаша?


Красивият й дизайн, наситените цветове и веселите картинки създават настроение, което можеш да предадеш на любимите хора и всеки един член на семейството да си има своята чаша за понеделник!

Превърни своя понеделник (буквално означава „след неделя”) в нещо изключително, по много прост начин! Ами това е нов ден, ти си в него и всичко хубаво предстои!

А каквото е сега, знай, че ще мине! Бъди здрав!:)

Назад към всички новини