Късмет на Кукувден! Блага дума за всички майки!

25.03.2020

от Александра Костова


Днес е много специален ден. Ден, в който да си останем вкъщи. И не, не заради наложените забрани, а за нещо свидно и свято - семейството!

Думата „семейство", побрана в един единствен човек - майката, която й вдъхва смисъл.

Жената, дала живот, се почита на Благовещение, тъй като за нейна закрилница се смята Света Богородица. Народните поверия гласят, че на Благовец кукувицата се чува за първи път и това е знак, че пролетта е настъпила.

Затова празникът в някои райони на България се нарича още „Кукувден“. 


И точно днес, можем да си спомним нещо много важно, а именно …


Балансът никога не се губи! Времето на принудителна раздяла ни събира много повече, отколкото си мислим!


И сме истински късметлии тези, които го осъзнаваме!

А един простичък начин да изкажем уважение към нашите майки и баби, е да им покажем на какво сме се научили ние и нашите деца.

Какъв по-съкровен и мил начин от този, да омесим хляб! Или питка, погача…няма значение дали можеш или не, дали знаеш как се прави тесто или стъпваш в кухнята рядко. Аз съм от тези, които не умеят…но умея да обичам и желанието ми е по-силно от незнанието!

Модерният и забързан човек може да открие как майсторски да оформи тесто, без да се цапа и без да се фокусира върху малки неточности в направата, с помощта на лесен трик за месене:

 


Повече от всякога, загрижени за здравето на възрастните ни роднини, торбичката за тесто ни гарантира сигурност и превенция от потенциално предаване на микроби, бактерии или прах. Защото не се допираме до тестото, то се „прави само”, а крайният резултат е впечатляващ!

Незалепващият плик за месене е направен от нетоксичен хранителен силикон, с перфектна еластичност и изолация, не абсорбира мирис и вкус!

По този начин аз знам, че съм дала максимума от себе си, както с емоция, така и с мисъл за обичните ми хора!

Още повече...изкупихме толкова големи количества брашно от магазините, оставихме щандовете празни, грехота е да не покажем какво сме направили с него!


Предизвиквам те! Похвали се със своята питка за майка, баба или жената, която се е грижила за теб!

Позволи и на децата да се включат – те могат, сигурно и по-добре от самите нас:)


На този ден, стани рано и нека само благи вести да стигат до дома ти!

Пожелай добро! То ще се върне някой ден, когато твоето дете направи питка за теб!

Назад към всички новини