5 Тайни за Коледния Шопинг, които 90% от хората не знаят

01.12.2018

Йо-хо-хо...Искаш ли да научиш една голяма Коледна тайна?

По-скоро 5 Коледни трика, които 90% от хората не знаят.

Може и да си от малцината, които са наясно с успешните коледни трикове. Но може пък и да пропускаш нещо...
Затова, ако си сред малкото умници, които обичат да са винаги "в дестяката", виж тази важна информация и вземи от нея максимума за себе си.


Време е...Коледа наближава. Колкото и тя да е вълшебна и очаквана, все пак се оказваме изправени пред няколко леееееко...досадни хода.
Единият е свързан с коледната украса. А другият с Коледните подаръци. Наричам ги "досадни", без да обиждам онези, които истински се наслаждават да пазаруват или декорират коледно у дома. А защото има и такива, които не обичат да го правят. И защото общо взето всички сме изправени пред най-големия дефицит...ВРЕМЕТО! О..и да не пропуснем...извънредно големите харчове :)

Със следващите хитри идеи вече ще си напълно наясно какво да правиш и какво да не правиш по Коледа.

Коледна украса може и да си имаш от миналата година, но общо взето обикновено рефрешваш интериора. Все ще добавиш нещо ново и свежо. Затова пък Коледните подаръци са си истински закон. Без тях едва ли ще минеш...Разбира се всяка година те са нови и различни. Колкото обаче и да залагаш на разнообразието, има едни и същи грешки, които повечето хора не спират да допускат.

Коледното пазаруване....

Тук в общи линии имаш основно два варианта: да купиш от класически магазин или пък онлайн, тоест директно от телефона или компютъра си.
Има естествено и някои други варианти, като например сам да създадеш креативен и оригинален подарък. Или пък да поднесеш ваучер, екскурзия и т.н. Но така или иначе все ще ти се наложи да купиш нещо в класическия смисъл на думата.
И така...нека видим какво е да купиш от класическия магазин.

Предимства си има: 1. Можеш да видиш продукта на живо, в реално време, дори да го пипнеш; 2......И май съм до тук! За нищо друго не се сещам, което би могло да ти донесе реална полза от пазаруването.

Аз лично винаги избирам ОНЛАЙН ПАЗАРУВАНЕТО!


И точно сега ще ти разкрия ПЕТТЕ СИ КОЛЕДНИ ТАЙНИ:


1. Тайна ПЪРВА: Времето!Хайде да го изчислим заедно: обличане (все пак сме навън), ходене или шофиране до съответния магазин; обикаляне по улиците или моловете. Имам предвид физическо, реално "търчане" от единия до другия магазин, от едната до другата витрина.

Е...добре, ще си кажеш, защо пък не? Обичам да посвещам времето си на шопинг. Но не забравяй нещо много важно! Времето е дефицит! Представи си сега, ако събереш цялото това време и го посветиш за едни много важни неща. Например да прочетеш интересна книга, да отидеш на танци или кино. Върви на театър. Или научи нещо ново, обучавай се. Научи няколко думи на испански или пък нови танцови стъпки. Нова и здравословна рецепта. Посвети времето си на своите близки, говорете, смейте се, разхождайте се...Можеш да правиш толкова много важни неща. Не забравяй...всяка минута е ценна! Използвай я максимално добре. 

Ето защо аз залагам безапелационно на ОНЛАЙН Пазаруването. Спестява ми време! Тук обикалянето на витрините изглежда по съвсем друг начин. Не вървя (ако ще го правя, предпочитам на излет или разходка сред природата). Онлайн обикалянето не е свързано с физически ходове. Достигането до следващата витрина изглежда доста по-модерно и рационално - с натискането на един бутон. Няма и секунда, няма излишен харч на време, няма излишни ходове.


2. Тайна ДВЕ: Зомбирането!Забележи някои важни неща, докато неволно обикаляш из моловете...Например музиката. Тя никак не е случайна. Обърни внимание на нейния ритъм. Той винаги е една идея по-бърз. Това доказано стимулира определени центрове в мозъка ти и те подтиква да бъдеш по-действащ. Тоест да купуваш! Колкото повече, толкова по-добре. Запомни! Музиката не е случайна и има точна и ясна цел. Бъди осъзнат, не си позволявай да си въвлечен в шопинг хипнозата. Не се зомбирай! А по-добре си спомни колко пъти се е случвало след пазарлъка, няколко часа по-късно, да си дадеш сметка за ненужните вещи, които си купил. И парите, които си похарчил.

Ето защо аз си имам още една, поредна причина да избера онлайн пазаруването. Защото шансът да бъда манипулирана е сведен до минимум. Музиката я избирам сама. Продуктите, които да закупя - също!


3. Тайна ТРИ: Всеобщата истерия!Забележи целия този хаос, всеки върви нанякъде, друг се втурва в различна от твоята посока. На мен лично нещата ми изглеждат хаотични и безсмислени. Ако пък е период на по-драстични намаления, тогава истерията несъмнено е заразна. ВНИМАВАЙ! Това също влияе на мозъчните ти центрове. И би могло да те подведе, тоест да те вкара в нови неразумни покупки!

Пак ще се повторя, аз предпочитам спокойната домашна атмосфера. Тук е трудно и почти невъзможно да ми влияят някави си външни фактори. А и не обичам истеричните състояния. Нито пък да бързам или някой да се блъска в мен.


4. Тайна ЧЕТИРИ: Хипнозата!Този четвърти фактор много прилича на някой от горните - на зомбирането и истерията. Но тук ще добавя нови, също така сериозни елементи.

Например фактори като: твърде много вещи и витрини, много цветове, хора, шум. Целият този кич и претрупаност те дисбалансира. Очите и мозъкът инстинктивно се опитват да видят и уловят всичко. В крайна сметка този процес води до объркване и хипнотично състояние. Отново водещо до неразумни покупки. Бъди осъзнат! Забелязвай тези детайли и не им позволявай да ти влияят. Можеш да избереш, разбира се, да напазаруваш от онлайн магазин. Където ти ще имаш контрол над площта, която да гледаш и вещите, които да ти се показват. Вместо някой друг да направи избора вместо теб. Но, ако все пак си фен на класическия шопинг, само съветвам...Бъди нащрек за подобни манипулативни тактики. За съжаление те са напълно законни и после няма кой да обвиниш :)


5. Тайна ПЕТ: Умората!Няма как да не стигнеш до тук! След всичко горе-изброено...След толкова много инвестирано време, цялото това зомбиране, музика, хора, вещи, цветове, всичката истерия и обърканост. Ето че идва ред и на най-логичния изход - Умората! А точно нея никак недей да подценяваш. Именно тя вдига най-много покупателната ти активност. Ако точно сега си тръгнал за коледни подаръци и имаш само един ден на разположение...И след като времето за шопинг е на привършване. Когато вече нямаш сили, а и някак в моловете и магазините е като че ли доста горещо за сезона. И вече ти иде да свалиш всичките тия дрехи и обувки от себе си. Иде ти да си полегнеш, да хапнеш, да свалиш неудобните дрехи. Или пък ти се е приискало една цигара за изпушиш, чаша винце...И ето в каква ситуация си се оказал...Уморен! И бързащ! Нямаш търпение шопингът да приключи, набързо купуваш един след друг всички подаръци. Недообмислени покупки, недобре инвестирани пари.

Не познавам нито един човек, който да не ми е споделял поне веднъж затова, как след пазаруването в МОЛ или класически магазини после се чувства изморен и "изсмукан". Чувала съм някои да казват, че усещането е като да се движиш сред енергийни вампири, които точат силите ти с всяка минута. Интересно сравнение...Но затова пък нито веднъж не съм чувала някой да е сподели с мен за умората си след пазаруване, седейки на удобния стол у дома.


Но почакай...Имаме още една ТАЙНА-БОНУС. Или както се казва в едни поостарели реклами: "Почакай, това не е всичко. Има и още. Безплатен бонус"

Ето го и нашият...

6. Тайна Шест (БОНУС): Изобилието!Да, точно така. Изобилието е от изключителна важност. Защото едно е да избираш измежду 100 продукта, друго си е да виждаш пред себе си стотици хиляди. И ако последната цифра ти се струва пресилена, само ще ти кажа това: Да, допуснах лека неточност. Стотици хиляди е малко. Всъщност са милиони. Да, изборът ти е почти безкраен. Пазарувайки онлайн ти имаш достъп на практика до целия свят. Още по-интересно е, че навместо този огромен избор да те обърква, всъщност е тъкмо обратното. Защото Интернет вече се превърна е една доста интелигентна, почти висша система. Чрез която можеш да достигнеш в целта само за секунди. Да откриеш на мига своя магазин. В който също изборът да е огромен и благодарение на умни филтри и категории, както и търсачка, ти ще можеш да се ориентираш за няколко минути.

Е...не е като в класическия магазин. Обикновено такива магазини са разполежени върху ограничени площи, предвид скъпите наеми на възловите места.

Естествено стоката вътре никога не може да предложи подобно изобилие, каквото може да си позволи един онлай магазин.

Например ние, от EXO.BG, разполагаме с огромен склад. И естествено изборът на стоки е солиден. Не виждам как и къде бихме да поместим това количество стока сред магазин, намиращ се в центъра на града, пък дори и в по-отдалечените райони. Където все пак се очаква някакъв по-сериозен поток от клиенти. За наема е излишно да говорим. Е...все пак да напомня - той винаги се калкулира в цената на продукта.

Та...съветът ми е да заложиш на изобилието и полезните филтри/категории.

Инвестирай парите си правилно, винаги стреляй в десятката!


И преди да решиш, че класическият шопинг все пак има едно главно предимство. И то е възможността да видиш закупуваните вещи реално, пред себе си, дори да ги докоснеш. Преди да решиш, че онлайн пазаруването може и да те подведе, нека ти кажа нещо...


ИЗБИРАЙ КАЧЕСТВЕНИТЕ ОНЛАЙН МАГАЗИНИ!

Такива, в които ясно са показани всички изображения подробно и под различни ъгли. Снимки в близък кадър. Както и подробни описания на продуктите. Често са приложени и видеа. Нещо, което и в класическия магазин не могат да ти покажат.

Ще си кажеш....друго си е да го пипнеш и помиришеш. Но...! След всичката умора и зомбиране вече можеш ли да вярваш дори на собствената си преценка и сетива?! Това е, като да помиришеш 20 различни парфюма в парфюмерийния магазин. Само след третия аромат рецепторите в носа ти не могат да обработят повече информация. И буквално блокират.


Не искам да ти прозвучи като реклама. Но все пак ще си позволя да ти кажа истината за нас - за EXO.BG.

От опита си през годините научих нещо много важно...Зад всяка покупка стои ЧОВЕК! И този човек има своите желания, лично време, очаквания. Както и определен финансов ресурс, с който разполага. Разбрах, че да уважаваш хората, това е всичко, което трябва да ме ръководи в бизнеса. Всички работим за пари. Но колкото и изтъркано да звучи, парите наистина не са всичко. Даже са почти нищо. Парите са просто естественият резултат от работата ти. Работа, в която си вложил сърцето си.

Не мога да ти обещая на 100%, че винаги ще бъдем перфектни. Понякога се случва да сгрешим. Има неща, които не зависят изцяло от нас. 

Но това, което мога да ти гарантирам са нашето желание, сърцето, което влагаме във всичко, което правим. Нашето разбиране, че ние не продаваме на някой си, а го правим за един голям ЧОВЕК. Защото всеки е голям и заслужава!

Мога да ти обещая, че може да разчиташ на нашите съвети. Че винаги ще ти отговорим, за каквото и да ни попиташ и стига да знаем отговора.

Мога да ти кажа, че ако сега ме попиташ: "Трудно ми е да реша какво да купя за своя близък. Може ли да ме посъветвате?", ние ще го направим, ще те насочим. Ще ти спестим време в правене на избори. Ще направим каквото е по силите ни, за да останеш доволен.

А Коледа...Да, тя е прекрасна! И ние знаем колко много държиш любими ти хора да получат от теб най-подходящите подаръци.

Затова създадохме специална КОЛЕДНА КАТЕГОРИЯ, в която лесно да се ориентираш.

Нареща сме за всички твои въпроси. 

А в края на всеки ден бих искала да си казвам: "Ех...още един ден, в който знам, че съм била полезна и за другите!"

А нашата КОЛЕДНА КАТЕГОРИЯ...Ето я...


Автор: Роси Стоянова - Мениджър и създател на EXO.BG

С любов...


Назад към всички новини